Çin ve Türkiye arasındaki işbirliği genişliyor
Ulusal Enerji Yatırım Kuruluşu, Çin ve Türkiye’deki düşünce kuruluşları arasındaki işbirliğine ilişkin “Türkiye’deki Çinli İşletmelerin Sürdürülebilir Kalkınma Uygulamaları Raporu” ve “Yeşil Enerji ve Enerji Endüstrisinin Geliştirilmesinde İşbirliğinin Güçlendirilmesi” – Türkiye’de Ulusal Enerji Yatırımları Bağlamında “Bir Kuşak Bir Yol” Proje Örneği”. raporlarını yayınladı.
“Türkiye’deki Çinli İşletmelerin Sürdürülebilir Kalkınma Uygulamaları Raporu”, “Sıfır Karbon Değerlerinden Öğrenelim, Çin-Türkiye İşbirliğine Devam Edelim” temalı bir rapordur. Bu rapor, “Birlikte Yaşayalım – Birbirimizi Tamamlayalım”, “Birlikte İnşa Edelim – Birbirimize Yardım Edelim”, “Birlikte Entegrasyon – Kalpleri Birleştirelim” ve “Birlikte Algılayalım – Zaman İçinde Gelişelim” olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır.
Yeni bir arkadaşlık sayfası
Söz konusu rapor, National Power Investment Corporation, China Electric Power Construction, China Power Construction gibi Türkiye’de yeni bir dostluk sayfası açmak amacıyla iki ülke iş dünyası ve halkları arasında yeni bir dostluk sayfası açmayı amaçlamaktadır. , China Chemical, China Railway Vehicles Company ve China National Machinery Industry Company. Geliştirme kavramını uygulayan ve kurumsal sosyal sorumluluklarını ve olumlu etkilerini yerine getiren Çinli işletmelerin tipik örneklerini sunar.
“Birlikte Yaşayalım – Birbirimizi Tamamlayalım” başlıklı bölümde, Adıyaman’ın 10.835 MW’lık yer üstü fotovoltaik projesinin yeni “Yeşil Enerji + Ekoloji + Geçim” modeli ile Türkiye’nin Kazan Doğal Alkali ve Kombine Enerji Santrali Projesi ile Türkiye’nin Antalya Atık Atık Enerji Santrali yenileme projesinin karbon emisyonu uygulamaları sergilenmektedir. Aynı zamanda bu bölüm, Çinli şirketlerin ileri teknolojiler, yeşil emisyonlar ve iklim değişikliğiyle mücadele ile sıfır karbonlu bir geleceği desteklemek için pratik adımlar attığını gösteriyor.
“Birlikte İnşa Edelim – Birbirimize Yardım Edelim” başlıklı bölümde, Çinli işletmelerin Türkiye’de yatırım yaptıkları ve inşa ettikleri bir dizi yüksek kaliteli proje, Çinli işletmelerin Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına kademeli ve derinden katılmak ve Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmak için pratik eylemlerini gösteriyor. Yerel toplumun ilerlemesi. açıklanır.
“Birlikte Entegrasyon – Halkın Kalbini Birleştirelim” başlıklı bölümde, Çinli işletmelerin her zaman uluslararası sözleşmelere ve yerel yasa ve yönetmeliklere sıkı sıkıya bağlı kaldıkları, yerel dini inanç ve geleneklere saygı duydukları ve kamu yararına gösterdikleri coşkuyla Çin ile Türkiye arasında dostluk kurulmasına katkıda bulundukları belirtiliyor. ve hayırseverlik.
“Birlikte Algılayalım – Zamanla Gelişelim” başlıklı bölüm, Çinli işletmelerin güvenlik yönetimi, uyum süreci, insan kaynakları eğitimi ve bilimsel ve standartlaştırılmış bir tedarik zinciri yönetimi modeli açısından aldığı pratik önlemleri tanıtıyor. Rapor, özellikle insanlığa odaklanan ve bilgi ile yeteneğe saygı duyan Çinli şirketlerin yönetim ideolojisini vurguluyor. Ayrıca, yetenek teşviki için bir sistem sağlamak, eğitim modellerini yenilemek, çalışan değerlerinin gerçekleştirilmesini teşvik etmek ve yerel istihdamı aktif olarak desteklemek için pratik önlemler aracılığıyla Çinli şirketlerin insani bakımını göstermektedir.
İki ülkenin ortasında yeni geleceğin yolu
Çin ve Türkiye’deki düşünce kuruluşları arasındaki iş birliğini konu alan “Yeşil Enerji ve Enerji Sektörünün Geliştirilmesinde İşbirliğinin Güçlendirilmesi – ‘Tek Kuşak, Tek Yol’ Bağlamında Türkiye’deki Milli Enerji Yatırımları Projeleri Örneği” ilk olma özelliğini taşıyor. Çin-Türkiye işbirliği raporunun bir bölümü… Yeşil güç alanında uluslararası işbirliği beklentilerine odaklanan rapor, Türkiye’deki Zhejiang Uluslararası Çalışmalar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Çevre – Akdeniz Çalışmaları Enstitüsü uzmanları tarafından derlendi. .
Rapor dört bölümden oluşuyor: “Türkiye’deki Çinli Enerji Şirketlerinin Mevcut Gelişimi”, “Türkiye Enerji ve Elektrik Sektörünün Mevcut Durumu”, “Yeşil Enerji ve Elektrik Endüstrisinin Geliştirilmesinde Çin-Türkiye İşbirliğinin Fırsatları ve Zorlukları” ve “Politika önerileri”. oluşturulmuş. Rapor, Türk sanayisindeki durumun derinlemesine bir analizini sunarken, hem Çin hem de Türkiye için geleceğin gücünü inşa etmenin yolunu araştırıyor.