MESLEK LİSESİ DEPREM MAĞDURLARI İÇİN 35 BİN EKMEK ÜRETİLDİ
OSMANİYE Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin fırınlarında depremzedeler için günlük 35 bin ekmek üretiliyor. Okul Müdürü Sibel Altun, okulların açık olduğu dönemlerde taşınan öğrenciler için günde 6-7 bin ekmek ürettikleri fırınlarının 20 bin kapasiteye sahip olduğunu, afet nedeniyle bu sayının 35 bine çıkarıldığını söyledi. depremden sonra mağdurlar.
Deprem öncesi okul ve yurtlarda kalan öğrenci ve öğretmenlerin günlük ihtiyaç duyduğu ekmeği üreten Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için üretim kapasitesini artırdı. 20 bin kapasiteli fırında günlük 35 bin ekmek üretimi yapılıyor ve Kettin’de farklı noktalarda kurulan çadırlar, illerde ve yurtlarda barınan afetzedelere ulaştırılıyor.
EKMEK ÜRETİMİ SIRASINDA SALGINA YAKALANDILAR
Fırının taşımalı öğrencilere ekmek üreten, normal günlerde öğrenci ve öğretmenlerin çalıştığı bir fırın olduğunu söyleyen Okul Müdürü Sibel Altun, “Bilindiği üzere öğle saatlerinde bakanlığımız taşımalı öğrencilerimize yemek veriyor. 15 tatilde okul olmadığı için çalışmadık. Birkaç küçük yer için ürettik ve teslim ettik. Deprem sabahı olmadan okullar açılacağı için ekmek üretti. Gece saat 4’tü ve burada ekmek üretmek için iş vardı ve işçiler burada depreme yakalandı. Ekmeğimizi o gün ürettik ve o gün okullar açılmadığı için o gün yaklaşık 6-7 bin ekmeğimizi hızla depremzedelere ulaştırdık. Sonra bir gün elektrik kesintisi oldu ve o günü bekledik. Ardından sadece okulumuz için bölgedeki elektrikler açıldı. O zamandan beri ekmek üretmeye devam ediyoruz” dedi.
ÖĞRENCİLER İÇİN YAPILDI, DEPREM MAĞDURLARINA DAĞITILDI
Fırının kapasitesinin 20 bin olduğunu ve deprem nedeniyle kapasitenin 35 bin artırıldığını belirten Sibel Altun, “Burada üretilen ekmek çadır kentlere ve yurtlarda kalan depremzedelere gidiyor. Biz de depremzedeyiz, her zamanki gibi meskenlerimizi kaybettik. O gün 7. kattaydım ve depremden sonra bir süre bekledik. Merdivenlerin tehlikeli olduğunu biliyorduk, hızlı inmedik. Aracımıza binip bir süre açık alan aradık, binalar bile üzerimize yıkılır diye korktuk. Çıplak ayakla, çorapsız, üstsüz dışarı çıkan insanlar gördüm. O zamanlar sıcak çorba ve ekmek bir ihtiyaçtı. Hava düzelir düzelmez hemen okumaya geldim. Milli Eğitim Müdürümüze ekmeğimiz olduğunu haber gönderdim. Biz bu şekilde başladık, şu an öğrencimiz yok ama ekmeğimizi depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Hayırseverler sağ olsunlar hep unumuzu gönderdiler, kendilerine Osmaniye’deki tüm depremzedeler adına teşekkür ediyorum. Bizim okulumuz döner sermayeli bir okul, eskiden fiyatla yapıyorduk ama şimdi rastgele fiyatla yapmıyoruz. Unu hayırseverler veriyor, ekmek yapıp depremzedelere ulaştırıyoruz” dedi.